IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Започва кампания срещу шофирането след употреба на наркотични вещества „Последната магистрала“

 

Дирекция „Превенции“, Община Варна и Общинският съвет по наркотични вещества, в партньорство с ОД на МВР – Варна, стартират Кампания срещу шофиране след употреба на наркотични вещества „Последната магистрала“. Кампанията е под надслов „Без дрога на пътя“ и се провежда в рамките на инициативите по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. 

Кампанията стартира с пресконференция, а Възкресия - доброволец от Училищния превантивен клуб към ГПЧЕ "Йоан Екзарх", проведе интервю с началник сектор "Пътна полиция", гл.инспектор Петко Камбуров.

 Основната цел на кампанията е информиране на обществото за рисковете при шофиране след употреба на наркотици и повишаване на чувствителността към проблема.

 За нуждите на кампанията са разработени и отпечатани различни превантивно-информационни материали – плакати, флаери, ароматизатори, стикери, силиконови гривни с послание.

Те ще достигат до гражданите и гостите на града, младите шофьори и техни близки, чрез партньорите в кампанията – районните полицейски управления и сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР- Варна, районните кметства и бензиностанции “Shell” и „Лукойл“.

 Визията и посланията на кампанията са разработени с помощта на доброволци към дирекция „Превенции“.

Десет електорнни табла на територията на града ще призовават за разумно шофиране, а доброволци към дирекция “Превенции, съвместно с екипи на КАТ ще раздават информационни материали и ще призовават за отговорно поведение на пътя. Също така ще се провеждат и онлайн дискусии с доброволци.

 Кампанията ще продължи до 31 юли 2020 г. Снимки може да видите тук!

  

Web Analytics