IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Провеждат се обучения в рамките на проект „Kids.net сигурност 2.0“

Kibersigurnost. Nov Zakon za Kibersigurnostta

М. октомври е Европейски месец на киберсигурността в ЕС, като всички свързани събития и инициативи, координирани от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия с подкрепата на държавите членки, ще продължат през целия месец.

Тази година кампанията е под мотото „Да останеш сигурен онлайн“ и ще постави акцент върху различни теми, разкриващи необходимостта от промяна в поведенческите модели и представящи на потребителите подходящи примери, които да им помогнат да осъзнаят рисковете, които крият новите технологии.

В тази връзка дирекция „Превенции“ и фондация „Иноватор“ организират от 14 до 16 октомври обучения на ученици, педагози, експерти. Инициативата е в рамките на проект „Kids.net сигурност 2.0 – превенция на рисковете в интернет пространството“, финансиран от дирекция „Превенции“ и изпълняван от Фондация „Иноватор“. Лектори на обученията са експерти по киберсигурност и онлайн безопасност и специалисти от неправителствената организация.

thumb6 sn

         В обученията ще участват над 150 млади хора - доброволци от превантивните клубове към дирекция „Превенции“ и ученици от училища – партньори на община Варна по превенция на рисковото поведение сред младите хора – Варненска търговска гимназия „ Г.С.Раковски“ и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“.

         Темите застъпени в обученията са: Нови опасности в интернет сайтове; Нови опасности в социалните мрежи; Кражбата на лични данни, Зависимост към интернет и употреба на мобилни устройства. Ще бъдат представени полезни и интересни сайтове за качествена и достоверна информация, безопасни мобилни приложения. Ще бъде дискутирана много актуалната тема за хигиена за използване на Интернет и начините за забавление извън мрежата

         В рамките на обученията онлайн ще се включват специалисти от Държавната агенция за електронно управление и Комисията за защита на личните данни. От тях младежите ще получат ценни съвети как да реагират при кибертормоз, как да различават фалшиви профили и новини и как да се пазят от измами и кражба на данни в интернет.

Web Analytics