IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Стартира инициативата "Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните"

1 4За дванадесета поредна година, от 16 до 30 април 2018 г., ще се проведе инициативата „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“.

Организатори на инициативата са Община Варна, дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в партньорство с местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в районите „Приморски“, „Одесос“, „Младост“, „Вл. Варненчик“, „Аспарухово“, км. Каменар, км. Тополи.

Партньори на проявата са варненските училища , Областната дирекция „Полиция“, Окръжен съд и Райнонен съд и Районна прокуратура.

Целта е децата да се запознаят със Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и да им се покажат опасностите в обществото ни и начини за справяне с тях.

В дейностите са предвидени теми като: агресията, наркотиците, рисковото поведение в интернет, какво е трафик на хора и опасността да бъдат въвлечени деца и др. В беседите и дискусиите ще бъдат разисквани възможностите, с които децата разполагат – да се справят сами; да търсят помощ от възрастни; да търсят помощ от специалисти – педагози, психолози, местни комисии, обществени възпитатели, инспектори детска педагогическа стая; да подадат сигнал – по телефон и онлайн.

         Подробната програма на инициативата „Открити дни на местните комисии“ може да  видите ТУК!

 

Web Analytics