IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Kампания по повод „18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора“

snimka 18.10     За поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора и Дирекция „Превенции“ – Община Варна, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, стартира информационна кампания по повод „18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора“.

     Тя ще се проведе в периода от 16.10.2017г. до 20.10.2017г. и ще  премине под мотото: „Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“. Повече информация може да намерите на  www.antitraffic.bg.

     Партньори в кампанията са: ОД МВР – Варна, граничните полицейски управления Пристанище Варна и Аерогара Варна, Техническия университет, I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

     Целите на кампанията са повишаване на съпричастността към жертвите на престъплението „трафик на хора“ и на информираността за механизмите за въвличане, уязвимите групи, видовете експлоатация  и как можем да се предпазим.

В рамките на кампанията ученици от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници, ще разпространят плакати с логото на кампанията, малка книжка за безопасност „Внимание! Трафик на хора“, флаери и силиконови гривни с надпис „За къде пътуваш“ и ще бъдат прожектирани тематични филми. В Технически университет-Варна освен разпространение на  информационни материали ще се проведе и беседа с гост-лектор и последваща дискусия.

В сградите на МВР Варна, на видно място ще бъдат поставени плакати с логото на кампанията, а на Аерогара Варна на заминаващите пътници ще бъдат предоставяни материали с информация за опасностите и механизмите за въвличане в трафик на хора, както и съвети за справяне с риска. Програма на кампанията може да видите тук! 

 

Web Analytics