IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Дискусионна среща „Пътят и пазарът на новите наркотици”

Днес, 16 ноември 2016 г., в хотел „Черно море“ се проведе дискусионна среща „Пътят и пазарът на новите наркотици“.

Организатори на събитието са Общинският съвет по наркотичните вещества – Варна и дирекция „Превенции“, Община Варна. Гост-лектори на срещата бяха представители на американската агенция за борба с наркотиците ДЕА.

Участие в срещата взеха магистрати от Варненска районна и Окръжна прокуратура; от Варненски Районен и Окръжен съд; служители от криминална полиция; от БОП – Варна; от ГДБОП – София, инспектори детска педагогическа стая; социални работници от отдел „Закрила на детето“ – Варна; експерти от дирекция „Превенции“ и др.

Срещата откри г-н Тодор Иванов – заместник – кмет на Община Варна и председател на Общинския съвет по наркотичните вещества.

Ръководителят на офиса на ДЕА в София представи дейността на американската агенция за борба с наркотиците ДЕА в България и в световен мащаб. В хода на тази презентация бяха представени съвместните усилия на ДЕА и международните й партньори, включително и България, по отношение противодействието на производството, трафика и разпространението на различните видове наркотични вещества.

Анализатор на ДЕА от офиса в Гърция направи обзор по отношение на видовете наркотици и злоупотребата с тях; идентификацията на наркотичните вещества и тяхното въздействие, както и на актуални тенденции по отношение на новите синтетични наркотици и злоупотребата с тях.

Като трета отправна точка в дискусионната среща, бе прегледът на трафика на наркотични вещества в региона и света, представени от двамата служители на американската агенция.

В края на срещата бяха договорени нови съвместни инициативи.

Web Analytics