IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Информационна беседа в Професионална техническа гимназия с представител на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при пътно-транспортни произшествия

В традиционната за Община Варна, кампания „Не шофирай, ако си пил!“, на 12 май 2016 г. в Професионална техническа гимназия – Варна се включиха над 100 ученици.

В гимназията се проведоха следните дейности: информационна беседа и дискусия; демонстрации с алко-очила;ролеви игри;викторина; DSC 0023предоставяне на информационни материали.

Водещ на информационната беседа с ученици- шофьори и кандидат-шофьори от ПТГ бе Венелин Урдев – представител на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при пътно-транспортни произшествия. Асоциацията е дългогодишен партньор на Община Варна в кампанията „Не шофирай пил!“. В хода на срещата бяха обсъдени практически насоки за действия в случаи на опасност; бе коментирано краткото време за реакция в кризисни ситуации; разминаването между представата, че владееш автомобила и себе си и действителния контрол (по-скоро – липсата на такъв) и други въпроси, които представляваха интерес за младежите. В рамките на дискусията бе представена и онлайн-платформата за попълване на листовки - http://3d-listovki.com/, която е интерактивна и кандидат-шофьорите биха могли да ползват при подготовката си за шофьорски изпит.

Демонстрациите с алко-очила (очила, които създават усещане като че ли си употребил алкохол) бяха направени от ученици-шофьори и от ученици-пешеходци, които след това споделиха своите впечатления – чувствали са се необичайно и не биха искали в такова състояние да управляват автомобил.

Ученици-доброволци от училищния превантивния клуб в гимназията бяха организирали ролеви игри и кратка викторина за обогатяване познанията на учениците, с акцент върху отговорното поведение на пътя – както като пешеходци, така и като шофьори.

На участниците в училищната кампания „Не шофирай, ако си пил!“ бяха раздадени информационни материали с надписа на инициативата – рекламни стикери, силиконови гривни, бележници с/за превантивни послания, предоставени от дирекция „Превенции“. 

Web Analytics