IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Стартира кампания „Православните семейни ценности срещу наркотиците"

Тренинг-кампания за превенция на зависимости под наслов „Православните семейни ценности срещу наркотиците" ще се проведе през септември във Варна. Събитието ще се реализира на два етапа в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил". В него се очаква да се включат църковни служители, които изнасят беседи пред енориаши. Организатор на кампанията е варненското сдружение „Отвори очи".

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати свещеници и активни членове на седем варненски енории в усвояването на знания и умения за изнасяне на беседи пред енориашите по темите за зависимостта и независимостта от наркотици, погледнати през призмите на науката и на православното християнство.

Първата част на семинара ще бъде насочена към теоретична подготовка за изнасяне на беседа на тема „(Не)зависимост от наркотици – поглед на науката и поглед на православието". В края на първата част ще бъде направен подбор на участниците за втората част, която ще има практическа насоченост. Онези участници, които преминат и двете части на семинара и проявят желание за организиране и изнасяне на беседа в тяхната енория, ще бъдат подпомогнати от организаторите на проекта за реализирането на беседата през месец октомври.

Проектът се осъществява с подкрепата на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и е финансиран от Дирекция „Превенции" на Община Варна.

Web Analytics