IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Инициатива „Партньорство и взаимодействие при осъществяване на програми за превенция на детско рисково поведение, породено от уязвима среда“, по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици

По повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици, Община Варна, дирекция „Превенции“, съвместно с Общинския съвет по Graphic1наркотичните вещества – Варна, поставят началото на инициатива „Партньорство и взаимодействие при осъществяване на програми за превенция на детското рисково поведение, породено от уязвима среда“.

Целта на инициативата е изграждането на партньорска мрежа от институции, организации и специалисти, ангажирани при прояви на детско рисково поведение, с оглед осъществяването на две основни посоки на работа – 1) адекватна професионална подкрепа на детето и семейството му и 2) създаване на благоприятна социална среда, гарантираща включването и интегрирането на детето след активната работа с него и близките му от страна на специалисти.

         Като дейности в горепосочената инициативапрез месец юни 2015 г. са предвидени три работни срещи между екипа на дирекция „Превенции“, осъществяващ „Програма за ранни интервенции на деца и млади хора с употреба на/злоупотреба с наркотични вещества” и „Програма за превенция на детскоторисково поведение, породено от уязвимост на семейството и/или средата“ на дирекцията ипредставители от сферата на образованието, от социалната сфера и от системата за превенция и противодействие на детското асоциално поведение.

Като резултат от изброените работни срещи се очаква да бъде изработен проект на механизъм за насочване, проследяване и съвместна работа по случаи на деца с рисково поведение.

Проектът на посочения механизъм за партньорство ще бъде разгледан, допълнен и обобщен на заседание на Общинския съвет по наркотичните вещества с участието на ръководителите на съответните институции и експерти, участвали в работните срещи.

Инициативата „Партньорство и взаимодействие при осъществяване на програми за превенция на детското рисково поведение, породено от уязвима среда“ ще бъде осъществявана устойчиво и особено интензивно и занапред с включване на все по-широка мрежа от специалисти, ангажирани с работа с деца (в училища, различни школи - театрални, спортни; центрове за работа с деца и т.н.).

График на дейностите може да видите тук!

Web Analytics