IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Национално състезание–викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

stiker ime vakanciaНа 29.05.2015г /петък/ от 10,00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна се проведе традиционното състезание – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирано от Oбщина Варна, дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна.

Състезанието бележи началото на лятната ваканция и е заключителен етап на Националната програма „Работа на полицията в училище“. То е единствено по рода си в страната.

В рамките на два часа над 360 ученици от пети клас на 12 училища от Област Варна мериха сили, забавляваха се и  печелиха награди, подпомогнати от служители на ОД на МВР – Варна.

Тази година участие  взеха и представители на градовете Шумен, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Червен бряг и Тополовград.

Инициативата представя превантивната работа на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение на децата в Община Варна. Чрез състезателните игри се обобщават постигнатите резултати в работата с учениците, създава се много настроение; напомня се на децата да са разумни по време на така желаното от тях лято.

С участието си в игрите децата демонстрираха познанията си, как да играят безопасно през лятото, как да реагират в опасни ситуации и знаят ли правилата за движение по пътищата. 

Водени от идеята, че децата трябва да растат, здрави, щастливи и подготвени за справяне с опасните ситуации, които ги заобикалят ежедневно дирекция „Превенции“ бе осигурила богат награден фонд (енциклопедии, стенни часовници с логото на инициативата, комплекти за тенис, настолни игри, флашки и др.).

На проявата присъстваха д-р Лидия Маринова – зам.-кмет на Община Варна, Светлана Коева – директор на дирекция „Превенции“, Георги Недев – кмет на район Одесос, Христо Христов – кмет на район Младост,  старши комисар Даниел Пашов – директор на ОД на МВР, главен инспектор Красимира Чобанова – началник сектор „Детска престъпност“ в Главна дирекция „Национална полиция“, инспектор Кристина Николова - сектор  „Детска престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“, инспектор Петър Петров – сектор „Детска престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“,  отец Ясен от Варненска и Великопреславска Света митрополия, Венцислава Генова – началник на РИО – Варна,  Адриана Григорова – директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, председателите на Варненски окръжен и районен съд,  Варненска районна прокуратура, представители на ДАЗД, директори на дирекции, секретари на МКБППМН, директори на училища и други.Снимки от състезанието може да видите тук!

Web Analytics