66458570 488072248622259 6712525827671588864 n   Единадесет години вече младите доброволци от превантивните клубове към дирекция „Превенции“ провеждат  кампания „Лято без риск“, която е насочена към   младите хора за превенцията на  рисковото поведение.

         С тази инициатива доброволците поставиха своеобразен завършек на превантивните инициативи, които осъществяваха в своите училища през цялата учебна година: обучения и тренинги, интерактивни сесии с техни връстници, училищни кампании в Първа езикова гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, ВТГ „Г. Ст. Раковски“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“. Тази кампания е и реализация на наученото от младежите по време на Доброволческата школа за обучители на връстници, която се провежда ежегодно.

         На 11 юли от 17 ч., в Морската градина - на територията на Общинския спортен комплекс и алеите пред него, повече от 80 доброволци и техни приятели и връстници  се включиха в кампаниините дейности.

         Като граждани на Европейски град на спорта, доброволците участваха в спортни инициативи - турнир по футбол и народна топка и по този начин презентираха спорта като алтернатива на рисковото поведение.

         Едновременно с това стартира и информационна кампания, насочена към младите хора на Варна. На главната алея бяха разположени информационни пунктове, на които доброволци предоставяха информация, раздаваха превантивни материали и  отговаряха на въпроси по направленията, по които те работят с връстници: превенция на употребата на психоактивни (наркотични) вещества, превенция на рисковото сексуално поведение и превенция на трафика на хора. И за да може тази важна за младежите информация да достигне до повече хора, по алеите на Морската градина имаше мобилни екипи от доброволци, които  предоставяха информация и материали на минувачите и  разговаряха с младите хора по тези значими теми.

         Кампанията  приключи с награждаване на победителите в спортните състезания и с посланието на доброволците към техните връстници за едно чудесно лято без риск! Снимки от събитието може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok