61564553 336078623748915 3078618277006540800 nДнес в зала „Пленарна“ на Община Варна се проведе състезание – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирано от Община Варна, дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна.

Състезанието бележи начало на лятната ваканция на децата и е заключителен етап на Националната програма „Работа на полицията в училище“, стартирала на територията на ОД на МВР - Варна през 2001 година. То е единствено по рода си в страната.

В рамките на два часа над 250 ученици от пети клас на 10 варненски училища мериха сили, забавляваха се и печелиха награди.

Инициативата представи акцентите в дейността на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение на децата в Община Варна. Чрез състезателните игри се обобщиха постигнатите резултати в работата с учениците, създаде се много настроение на участниците с разнообразните игри, награди и изненади; напомни им да са разумни по време на така желаното от тях лято.DSCN3265

       С участието си в игрите децата демонстрираха познанията си, че могат да играят безопасно през лятото, да реагират в опасни ситуации и знаят правилата за движение по пътищата. В помощ им бяха инспекторите от детската педагогическа стая, полицейски инспектори и полицаи от сектор „Пътна полиция“.

Водени от идеята, че децата трябва да растат здрави, щастливи и подготвени за справяне с опасните ситуации, които ги заобикалят ежедневно, дирекция „Превенции“ осигури чудесни награди, които да направят летните дни по-пъстри и по-забавни.

Като специални гости на състезанието присъстваха ръководители на общинската администрация, ОД на МВР, Дирекция „Социално подпомагане“ и други.  Снимки от състезанието може да видите тук!                    

 

 

 

 

Baner8

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.