59925262 454484485298178 1208146292883062784 nПроведе се четвъртата церемония по връчване на отличия на ученици от 11 варненски училища за активното им участие и принос в развитието и осъществяването на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора – „Младите хора и бъдещето“.

Организатор на събитието беше дирекция „Превенции“, Община Варна.

Церемонията „Младите хора и бъдещето“ е официалният израз на партньорството между Община и училище, и на разбирането, че обединените усилия на Общината, училищната общност, родителите и гражданското общество, са необходимите условия за формиране мирогледа на младите хора, за по-добро и успешно бъдеще на обществото ни.

В церемонията се включиха директори, зам.-директори и учители от Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, ВТГ „Г. Ст. Раковски“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“ и СУЕО „Александър С. Пушкин“, ръководители на превантивни клубове, ученици-доброволци от Градския и училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“ от посочените училища, както и ръководители и експерти от Община Варна, от Регионалното управление на образованието, общински съветници и др.

От името на Kмета на Община Варна на церемонията г-н Тодор Иванов – Зам.-кмет на Община Варна и г-н Мартин Байчев – Председател на ПК „МДС“ към ОбС-Варна връчиха грамоти на 28 ученици-доброволци за личен принос и активна доброволческа работа в развитието и прилагането на връстников подход при превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора.

Обучителите на връстници Николай Карджиев и Веселина Добрева бяха отличени с грамоти за активен принос в обучението на доброволци за превенция на рисковото поведение по метода „връстници обучават връстници“ и в осъществяването на общинската превантивна политика сред деца и млади хора.60195056 845241835822820 6860284655547973632 n

Удостоверения за преминат курс на обучения по основните направления, по които работи дирекция „Превенции“: превенция на наркомании, превенция на трафика на хора, превенция на ХИВ/СПИН получиха 246 ученици доброволци от превантивните клубове.

Училищните превантивни клубове функционират в единадесет варненски гимназии, като основен метод в дейността им е превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора по метода „връстници обучават връстници”. Целта на клубовете е организиране на активните членове от училищната общност (ученици и учители) за намаляване разпространението на рискови поведения и промотиране на здравословен начин на живот в училище.

В състава на Градския превантивен клуб влизат най-активните и мотивирани членове от училищните превантивни клубове, които преминават допълнителни обучения и тренинги, работейки под супервизия на специалисти. Снимки от проявата може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok