От 1056866494 270293137254139 1813194085515657216 n до 12 април в град Бургас се провежда IX- та Национална Академия за доброволци, в изпълнение на Националната програма за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2019 г.

Организатори на инициативата са Националната комисия за борба с трафика на хора, Фондация "Ханс Зайдел" и Местната комисия за борба с трафика на хора в гр. Бургас.

Академията за доброволци предоставя възможност на младите хора, подпомагащи дейностите по превенция на Местните комисии за борба с трафика на хора, да придобият и доразвият презентационните си умения, уменията си за работа в екип и обучаване на връстници, както и познанията си по темата „трафик на хора“ и проблемите, свързани с това явление.

Тази година в Академията основен акцент е безопасен Интернет, в контекста на риска от попадане в трафик на хора. Целта е доброволците самостоятелно да умеят да разпознават рисковете в Интернет, да овладяват стратегии за справяне с тях, да познават съществуващите възможности за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други млади хора.

В Анти-трафик Академията участие вземат общо 59 деца от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе. От страна на Местната комисия за борба с трафика на хора във Варна се включиха 6 ученици-доброволци от Училищните превантивни клубове работещи по метода „връстници обучават връстници“.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.