plakat trafik hora 18.10За поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора и Дирекция „Превенции“ – Община Варна, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, стартира информационна кампания по повод „18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора“.

Кампанията преминава под мотото: „Новите комуникационни технологии отварят много врати за трафикантите на хора. Ти можеш да ги затвориш!“

 Партньори в кампанията са: Технически университет Варна, Варненски свободен университет, Медицински университет Варна, I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константин Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

През, тази година като партньори в кампанията се включиха СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Игнатиево и ОУ „Добри Войников“, село Каменар.

Целите на кампанията са информирането на широката общественост за рисковете от въвличане в трафик на хора с цел сексуална и трудова експлоатация чрез интернет. Кампанията насочва общественото внимание към примамливите обяви за работа и запознанства, които могат да бъдат измамно привлекателни на пръв поглед, но в същността си да крият голям риск.

МКБТХ Варна, със съдействието на училищните превантивни клубове, Сдружение „Младежка инициатива за устойчиво развитие“ организират информационни сесии и срещи с уязвими групи, ученици, студенти и професионални обучения на учители, обществени възпитатели, членове на МКБППМН от гр.Варна, гр. Долен Чифлик, гр. Игнатиево и село Каменар.

В рамките на кампанията се разпространяват информационни материали и плакати, предоставени от НКБТХ и дирекция „Превенции“, Община Варна.

 

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok