IMG 20180913 182954На 13 септември 2018 г. от 16:30 часа в Младежки дом се състоя прожекция на филма „Нокаут или Всичко, което тя написа“, на младия български режисьор Ники Илиев. Събитието беше организирано от Община Варна, дирекция „Превенции“, а на прожекцията присъстваха над 50 ученици-доброволци на възраст между 15 и 18 години, както и 18 експерти от дирекцията.

В продължение на два часа зрителите се наслаждаваха на история за човешки взаимоотношения, културни различия, емпатия и толерантност към различните хора.

След края на филма, доброволците се докоснаха до най-дребни датайли от целия проект за създаване на филма. Те се срещнаха с актрисата Саня Борисова, изпълняваща главна роля на Жана и актьора и режисьор Ники Илиев.

„Нокаут“ предизвика интересна и динамична дискусия в залата. Доброволците бяха любопитни да разберат появата на идеята за филма, цялостното време, необходимо за създаването му – от сценария до премиерата на филма. Младите български артисти споделиха както забавни и приятни емоции, при заснемането на сцените, така и трудностите, повлияли на работата им. Доброволците отделиха специално внимание на гледната точка на актьорите към хората с различни психични заболявания във филма и в реалния живот. Напринуденият разговор, в който първоначалната дискусия премина, разпали у зрителите разнообразни емоции, а след това те имаха възможност да се снимат с актьорите и да обменят идеи за бъдещи такива мероприятия и инициативи. Снимки от инициативата може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok