IMG 20180913 182954На 13 септември 2018 г. от 16:30 часа в Младежки дом се състоя прожекция на филма „Нокаут или Всичко, което тя написа“, на младия български режисьор Ники Илиев. Събитието беше организирано от Община Варна, дирекция „Превенции“, а на прожекцията присъстваха над 50 ученици-доброволци на възраст между 15 и 18 години, както и 18 експерти от дирекцията.

В продължение на два часа зрителите се наслаждаваха на история за човешки взаимоотношения, културни различия, емпатия и толерантност към различните хора.

След края на филма, доброволците се докоснаха до най-дребни датайли от целия проект за създаване на филма. Те се срещнаха с актрисата Саня Борисова, изпълняваща главна роля на Жана и актьора и режисьор Ники Илиев.

„Нокаут“ предизвика интересна и динамична дискусия в залата. Доброволците бяха любопитни да разберат появата на идеята за филма, цялостното време, необходимо за създаването му – от сценария до премиерата на филма. Младите български артисти споделиха както забавни и приятни емоции, при заснемането на сцените, така и трудностите, повлияли на работата им. Доброволците отделиха специално внимание на гледната точка на актьорите към хората с различни психични заболявания във филма и в реалния живот. Напринуденият разговор, в който първоначалната дискусия премина, разпали у зрителите разнообразни емоции, а след това те имаха възможност да се снимат с актьорите и да обменят идеи за бъдещи такива мероприятия и инициативи. Снимки от инициативата може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.