37979844 10213949355941818 6627648267356209152 nНа 30 юли 2018 г. за пета поредна година се проведе кампания за съпричастност към жертвите на трафика на хора „Синьо сърце“ по повод 30 юли – Международен ден за борба с трафика на хора. Инициативата беше организирана от Община Варна, дирекция „Превенции“ и Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна, в партньорство и съфинансиране от Националната комисия за борба с трафика на хора. Синьото сърце е международен символ на кампанията, избран от ООН с цел напомняне за студените сърца на хората, извършващи престъплението трафик на хора и за тъгата на жертвите им.

В кампанията взеха участие около 60 доброволци-ученици, от училищните превантивни клубове, разкрити към дирекция „Превенции“. Посланието, което отправиха доброволците към гражданите и гостите на град Варна гласеше: „Бъдещето е в НАС – заедно срещу трафика на хора“. На информационен щанд, разположен на входа на Морската градина, младежите разясняваха рисковете, свързани с престъплението „трафик на хора“, с цел повишаване чувствителността на обществото към жертвите на това престъпление и нетърпимост към извършителите. В знак на съпричастност, варненци и гостите на града изписваха на специално подготвени табла послания в подкрепа на жертвите. Шест мобилни екипа от по 8 доброволци информираха и раздаваха превантивни материали, балони, значки и ключодържатели с логото на кампанията, на гражданите по алеите в Морската градина и до х-л Черно Море. С тези от тях, които изразиха съпричастност и подкрепа, доброволците си правиха снимки в рамки „синьо сърце“. Всички доброволци бяха облечени с бели тениски с логото на кампанията. В рамките на кампанията бяха раздадени около 4000 информационни и превантивни материали. Снимки от кампанията може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok