DSCN2724На 20.06.2018 г. от 09.30 ч. в хотел „Черно море“ се проведе доброволческа среща на тема „Нови наркотици“.

Събитието беше организирано от Община Варна, дирекция „Превенции“ и Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна, като част от инициативи по повод „26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици“.

Във форума участваха 83 доброволци от училищните превантивни клубове при Първа езикова гимназия, МГ „Д-р Петър Берон“, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константин Преславски“, Професионална техническа гимназия, ВТГ „Г. С. Раковски“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“ и ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците са преминали обучения по превенция на употребата на психоактивни вещества и работят по метода „връстници обучават връстници“.

Лектори бяха служители от: Американската агенция за борба с наркотиците (DEA) – от офиса в Р.България, както и аташето на Федералното бюро за разследване (FBI) при посолството на САЩ в Р.България, които представиха дейността на своите служби по отношение на борбата с трафика и разпространението на наркотици.

Презентация на тема „Какво трябва да знаем за наркотиците?“ представи началник отдел „Борба с наркотрафик“ при Митница Аерогара София, г-н Стефан Бакалов.

Темата предизвика интерес у доброволците и те се включиха активно в последвалата дискусия с множество въпроси към лекторите. Учениците изразиха своята позиция срещу употребата и разпространението на наркотични вещества, тъй като осъзнават високия риск за живота и здравето. Снимки от проявата може да видите тук!

 

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok