DSCN2698На 19.06.2018 г. от 10:00 ч. в хотел „Черно море“ се проведе форум на тема „Незаконна търговия на наркотични вещества в „тъмния интернет“ (Darknet )“.

Събитието беше организирано от Община Варна, дирекция „Превенции“ и Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна, като част от инициативи по повод „26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици“. Форумът беше открит от Областния управител на гр. Варна г-н Пасев, който пожела успех на участниците, а Зам.-кметът на Община Варна г-н Тодор Иванов подчерта, че не сме готови за ефективно противодействие на престъпните сделки през „тъмния интернет“, ето защо приветства провеждането на подобни форуми с практическа насоченост.

Във форума участваха апелативни, окръжни, районни съдии от град Варна, както и председатели на окръжни съдилища от обслужвания апелативен район, прокурори, полицейски и митнически служители, представители на общински дирекции и председатели на ПК в ОбС, членове на Общинския съвет по наркотичните вещества и експерти в областта на намаляване търсенето и предлагането на наркотици.

Специални гост – лектори бяха служители от: Американската агенция за борба с наркотиците (DEA) – от офиса в Р.България, както и аташето на Федералното бюро за разследване (FBI) при посолството на САЩ в Р.България.

Основните акценти на презентациите и дискусията бяха: увеличаващо се влияние на „тъмния интернет“ (Darknet) в незаконната търговия с наркотични вещества, аналитични изводи от проучвания или разследвания на различни пазари, използването на криптовалути като алтернативни средства за разплащане, както и новите предизвикателствата пред законодателните системи и органите по правоприлагане.

 

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok