34667630 2460415967309289 1243867286775791616 nДнес, 07.06.2018 г. (четвъртък), в зала „Пленарна“ на Община Варна, за шестнадесета поредна година се проведе състезанието – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.

Организатори на събитието бяха дирекция „Превенции“, Община Варна, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна.

Инициативата представя превантивната работа на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение на децата в Община Варна.

Официални гости на състезанието-викторина бяха: ст. комисар Даниел Пашов – директор на ОД на МВР-Варна, секретари на местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните на територията на Община Варна и от страната, инспектори детска педагогическа стая и учители.

 Участници в тазгодишното състезание бяха петокласниците от 10 варненски училища - Средно училище „Свети Климент Охридски“, Основно училище „Цар Симеон I“, Основно училище „Георги Сава Раковски“, Основно училище „Ангел Кънчев“, Средно училище „Гео Милев”, Основно училище „Иван Вазов“, Основно училище „Кап. Петко Войвода“, Средно училище „Христо Смирненски“, Основно училище „Панайот Волов“ и Основно училище  „Васил Априлов“.

Състезанието бе открито от г-н Тодор Иванов – зам.-кмет на Община Варна, който поздрави децата за техните усилия в усвояване на знания и умения в училище през изминаващата учебна година; пожела им весело и безопасно лято и успешно представяне в игрите на състезанието.

Основната цел на състезанието е преди началото на лятната ваканция децата да си припомнят и покажат своите знания за безопасно ползване на интернет; правилата за движение по пътищата; правилата за опазване на личните данни; за сигнализиране при опасности; за познаване на институциите, където биха могли да търсят помощ. С предварителната подготовката на децата по посочените теми през учебната година са били ангажирани местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните във всички райони на община Варна, инспекторите детска педагогическа стая, районните инспектори, учители, класни ръководители.

В продължение на два часа над 250 ученици от пети клас участваха в игрите на състезанието – въпроси по закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и закона за закрила на детето; тематична кръстословица; подреждане на пъзели (пътни знаци), попълване на „електронна листовка“ и др. Във всички игри помощници на децата бяха инспекторите детска педагогическа стая и районните инспектори. За демонстрираните знания и умения във викторината, участниците бяха отличени с награди от Община Варна и ОД на МВР.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.