DSCN2575Днес, 06.06.2018г. се проведе форум на тема: „Правото на детето на живот и развитие в сигурна и безопасна среда“.

Събитието е организирано от Община Варна, дирекция „Превенции“, съвместно с Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН).

Във форума участваха секретари на Местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетнитеот община Варна и областта, инспектори детска педагогическа стая, социални работници и учители.

Основните акценти в хода на форума бяха:

- „Интернет и зависимо поведение“ - лектор д-р Мария Кехайова-Стойчева, Център за социални изследвания към ИУ – Варна;

- „Марихуана. Медицински канабис“ - лектор д-р Борислав Станчев, гл.експерт в дирекция „Превенции“

- Представяне на “Програма за превенция на риска от въвличане в противообществени прояви и правонарушения на деца от уязвими семейства” - лектор Петя Атанасова – председател на сдружение „Младежка инициатива за устойчиво развитие”

- Представяне на “Програма за мобилна работа за превенция на рисковото поведение, предназначена за деца от ромска общност и техните семейства“ на дирекция „Превенции“ -лектор Илиян Ризов – председател на сдружение „Съучастие“. Снимки от форума може да видите тук!

 

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok