b557d56709ba7c6bc2a5ec5fa0192869За втора поредна година дирекция „Превенции“, Община Варна е партньор на "Солвей соди" в начинанието „С предпазен колан на задната седалка“.

Инициативата има две основни цели. Първата е образователна - доброволци от „Солвей Соди“ и партньори, чрез интерактивна презентация разясняваха на първокласници колко е важно децата да пътуват на задната седалка в автомобила, да са на повдигаща седалка или столче, да поставят предпазния колан и други аспекти на необезопасено или рисково шофиране.

Втората цел бе да се привлече вниманието на децата и най-вече на родителите, както и на цялото общество към този сериозен проблем – липса на изградени навици и погрешна нагласа по отношение на пътуването без предпазен колан на задната седалка. Това се постигна с помощта на медиите и социалните мрежи.

В кампанията „С предпазен колан на задната седалка“ участие взеха 23 доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция "Превенции".

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok