b557d56709ba7c6bc2a5ec5fa0192869За втора поредна година дирекция „Превенции“, Община Варна е партньор на "Солвей соди" в начинанието „С предпазен колан на задната седалка“.

Инициативата има две основни цели. Първата е образователна - доброволци от „Солвей Соди“ и партньори, чрез интерактивна презентация разясняваха на първокласници колко е важно децата да пътуват на задната седалка в автомобила, да са на повдигаща седалка или столче, да поставят предпазния колан и други аспекти на необезопасено или рисково шофиране.

Втората цел бе да се привлече вниманието на децата и най-вече на родителите, както и на цялото общество към този сериозен проблем – липса на изградени навици и погрешна нагласа по отношение на пътуването без предпазен колан на задната седалка. Това се постигна с помощта на медиите и социалните мрежи.

В кампанията „С предпазен колан на задната седалка“ участие взеха 23 доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция "Превенции".

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.