trtНа 10 май 2018 г., в х-л „Черно море“, се проведе третата церемония по връчване на отличия на 10 варненски училища за активното им участие и принос в развитието и осъществяването на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора – „Младите хора и бъдещето“.

Организатор на събитието беше дирекция „Превенции“, Община Варна.

Церемонията „Младите хора и бъдещето“ е официалният израз на партньорството между Община и училище, и на разбирането, че обединените усилия на Общината, училищната общност, родителите и гражданското общество, са необходимите условия за формиране мирогледа на младите хора, за по-добро и успешно бъдеще на обществото ни.

В церемонията се включиха директори, зам.-директори и учители от Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, ВТГ „Г. Ст. Раковски“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“; ръководители на превантивни клубове, ученици-доброволци от Градския и училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“ от посочените училища, както и ръководители и експерти от Община Варна, от Регионалното управление на образованието, общински съветници и др.

На церемонията бяха връчени:

  • грамоти на 10 училища за активна дейност и принос в осъществяването на общинската политика по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора
  • грамоти на 24 ученици-доброволци за личен принос и активна доброволческа работа в развитието и прилагането на общинската политикa по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора;
  • грамоти на 48 ученици-доброволци от Градския превантивен клуб за участие в реализирането на общинската програма по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора и активна доброволческа работа в кампании и обучения по връстников подход;
  • 121 удостоверения на ученици-доброволци за преминат курс на обучения по основните направления, по които работи дирекция „Превенции“: превенция на наркомании, превенция на трафика на хора, превенция на ХИВ/СПИН, безопасен интернет.

Училищните превантивни клубове функционират в десет варненски гимназии, като основен метод в дейността им е превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора по метода „връстници обучават връстници”. Целта на клубовете е организиране на активните членове от училищната общност (ученици и учители) за намаляване разпространението на рискови поведения и промотиране на здравословен начин на живот в училище.

В състава на Градския превантивен клуб влизат най-активните и мотивирани членове от училищните превантивни клубове, които преминават допълнителни обучения и тренинги, работейки под супервизия на специалисти. Снимки от проявата може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok