1 4За дванадесета поредна година, от 16 до 30 април 2018 г., ще се проведе инициативата „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“.

Организатори на инициативата са Община Варна, дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в партньорство с местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в районите „Приморски“, „Одесос“, „Младост“, „Вл. Варненчик“, „Аспарухово“, км. Каменар, км. Тополи.

Партньори на проявата са варненските училища , Областната дирекция „Полиция“, Окръжен съд и Райнонен съд и Районна прокуратура.

Целта е децата да се запознаят със Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и да им се покажат опасностите в обществото ни и начини за справяне с тях.

В дейностите са предвидени теми като: агресията, наркотиците, рисковото поведение в интернет, какво е трафик на хора и опасността да бъдат въвлечени деца и др. В беседите и дискусиите ще бъдат разисквани възможностите, с които децата разполагат – да се справят сами; да търсят помощ от възрастни; да търсят помощ от специалисти – педагози, психолози, местни комисии, обществени възпитатели, инспектори детска педагогическа стая; да подадат сигнал – по телефон и онлайн.

         Подробната програма на инициативата „Открити дни на местните комисии“ може да  видите ТУК!

 

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.