snimka 18.10     За поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора и Дирекция „Превенции“ – Община Варна, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, стартира информационна кампания по повод „18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора“.

     Тя ще се проведе в периода от 16.10.2017г. до 20.10.2017г. и ще  премине под мотото: „Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“. Повече информация може да намерите на  www.antitraffic.bg.

     Партньори в кампанията са: ОД МВР – Варна, граничните полицейски управления Пристанище Варна и Аерогара Варна, Техническия университет, I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

     Целите на кампанията са повишаване на съпричастността към жертвите на престъплението „трафик на хора“ и на информираността за механизмите за въвличане, уязвимите групи, видовете експлоатация  и как можем да се предпазим.

В рамките на кампанията ученици от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници, ще разпространят плакати с логото на кампанията, малка книжка за безопасност „Внимание! Трафик на хора“, флаери и силиконови гривни с надпис „За къде пътуваш“ и ще бъдат прожектирани тематични филми. В Технически университет-Варна освен разпространение на  информационни материали ще се проведе и беседа с гост-лектор и последваща дискусия.

В сградите на МВР Варна, на видно място ще бъдат поставени плакати с логото на кампанията, а на Аерогара Варна на заминаващите пътници ще бъдат предоставяни материали с информация за опасностите и механизмите за въвличане в трафик на хора, както и съвети за справяне с риска. Програма на кампанията може да видите тук! Снимки от кампанията може да разгладате тук!

 

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.