19496024 10210112309747636 1910847389 oОт 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации, 26 юни се отбелязва като Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Службата по наркотици и престъпност към ООН всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.

По повод 26 юни 2017 г., дирекция „Превенции“, Община Варна, съвместно с Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна, организираха информационна кампания, в партньорство с превантивните клубове от седем варненски училища - Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, НГХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“.

Следвайки тазгодишното мото на Международния ден борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици – Първо се вслушай! Да чуем децата и младежите е първата стъпка да им помогнем да пораснат здрави и защитени“, дирекция „Превенции“ и Общинският съвет по наркотичните вещества организираха кампания „Аз правя превенция!“ с начало м. февруари 2017 г.19551186 1304793206256420 924257097 n

В кампанията „Аз правя превенция!“ участваха доброволци от споменатите превантивни клубове и тя премина през няколко етапа.

Първи етап: разработване на съдържание и дизайн на превантивно-информационен материал, свързан с представите на младите хора за „ползите“ и вредите от употребата на наркотични вещества (от м. февруари до м. април). Представител на всеки превантивен клуб изтегли на случаен принцип тема от списък, подготвен от експерти на дирекцията и Съвета по наркотичните вещества, по която клубът да разработи съдържанието и визията на своето послание към връстниците си.

Втори етап: допълване и корекция на съдържанието и дизайна на подготвените материали (м. април – м. май). Доброволците, автори на материалите, заедно с експерти от дирекция „Превенции“ прецизираха информацията и посланията да са коректни и адекватни.

Трети етап: отпечатване и разпространение на материалите (м. юни). Подготвените 7 вида превантивно-информационни материали (от всяко училище) бяха отпечатани от дирекция „Превенции“ и на 26 юни 2017 г. доброволците от училищните клубове предоставяха своите послания на връстниците си в училищата.

 

Тук може да видите визията на кампанията „Аз правя превенция!“ по училища: Първа езикова гимназия, Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“, Професионална техническа гимназия, Национална гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, IV Езикова гимназия „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“.

Снимки от кампанията може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok